Omgivningarna

Normandie har mycket att erbjuda, ni kan garanterat tillbringa en underbar semester här. Haras de Corneville är beläget i Pays d'Auge vilket ligger i Calvadosdistriktet. Calvados har en unik kombination av kust och landsbygd. Det är både charmerande och lite vilt, lyxigt och varierande samt fyllt av genuin atmosfär. Det är välkänt för sina tävlingsbanor (hippodromes) både trav och galopp. Det finns även många fina hästgårder väl värda ett besök.

Normandie är även mycket rekommenderat för sina kulturella och kulinariska specialiteter. Tänk bara på cider, pommeau och calvados. Det finns även de utsökta ostarna såsom Pont l'Eveque, Livarot och Camembert. Restaurangerna här omkring garanterar en högtidsstund för er som älskar god met.

För er som tycker om utomhusaktiviteter finns det många vackra cykelvägar här omkring Haras de Corneville. Havsstränderna i Cabourg, Deauville och Honfleur är bara nästan ett stenkast bort. Nära är det även till den välkända havsremsan vid Arromances, där soldaterna landsteg under andra världskriget.

Om ni skulle känna för en liten shoppingsrunda så finns det flera trevliga städer i närheten.

■ St. Pierre sur Dives ā 7 km
■ Lisieux ā 17 km
■ Caen ā 35 km
■ Deauville ā 40 km

Deauville är känt för sitt casino, dess filmfestival och galoppbanan Clairefontaine. Ett absolut måste är besöka den vackra strandpromenaden.

Cabourg är känt för sin travbanam där finns även en mycket fin golfbana, där alla sanna golfäskare kan få sitt lystmäte tillgodesett.

Paris är bara 200 km bort och kan även nås med tåg från Lisieux (ankomst til Gare du Nord).

"Suisse Normandie" är också känt som "Lilla Schweiz" på grund av det vackra landskapet. Detta är idealiskt för som tycker om aktiva semestrar som bergsklättring, paddling av kanot eller kajak kan erbjudas.

14140 Les Authieux Papion
Frankrike

Tel. 0033 (0) 231 639 813
E-mail erikdragt@wanadoo.fr